În luna ianuarie, Asociaţia Filatropică Cultural - Creştină "Martyria" a lansat proiectul "Mărturia micului creştin" prin intermediul căruia a organizat: un cerc de pictură, ore de tenis şi alte activităti menite a-i apropia pe copii de biserică.

În cadrul programului "Din poarta sufletului spre poarta cerului", membrii asociației au împărțit pachete cu alimente celor care au avut nevoie de sprijinul semenilor pentru a putea sărbătorii cum se cuvine Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Acest proiect va continua și în viitor.

În cadrul celor două proicte: "Un dar pentru copilul din suflet" și "Din poarta sufletului spre poarta cerului" s-au împărțit 350 de pachete.


Proiectul "Hristos împărtășit copiilor" a continuat și în anul 2011 prin aducerea copiilor din parohie mai aproape de Biserica "Buna Vestire", axându-se pe împărtășirea acestora în fiecare duminică a fiecărei luni.


Odată cu apropierea sărbătorilor Nașterii Domnului, Asociația "Martyria"cu sprijinul Parohiei Ortodoxe "Buna Vestire" a lansat proiectul "Un dar pentru copilul din suflet" prin care Moș Nicolae a împărțit cadouri micuților din parohie. De asemenea, așa cum ne-au obișnuit, elevii de la Școala Nr. 3 au pregătit cu acest prilej o piesă de teatru religios pe tema Nașterii Mântuitorului, sub îndrumarea doamnei profesoare de religie Ana Macovei.

"Ora de religie" a fost un proiect de parteneriat educațional între Biserica "Buna Vestire" și Grădinița cu program prelungit nr. 36 din Baia Mare și a avut în prim plan educarea religioasa a copiilor pe perioada 2011 - 2012. Prin desfășurarea acestui proiect s-a urmărit:

cunoașterea și cinstirea sărbătorilor și obiceiurilor creștine, dezvoltarea sentimentelor de iubire față de Dumnezeu, formarea și cultivarea comportamentului moral-religios la copii.

Dintre numeroasele acțiuni incluse în acest program amintim: